RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Кінець епохи довгобудів: "Велике будівництво" Зеленського взялося за Дарницький міст у Києві

У четвер, 27 травня, Укравтодор оголосив тендер на будівництво Дарницького мосту - відомого київського довгобуду. Роботи проведуть у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, минулого року в рамках "Великого будівництва" розпочали масштабний процес завершення довгобудів по всій країні. Десятки мостів і дорожніх проєктів, які роками лише забирали кошти платників податків, нарешті стали національними активами та повернутими інвестиціями.

Як відомо, Дарницький міст 10 років перебував у замороженому статусі. У 2021 році ця ситуація зміниться.

"Нагадаю, що більшість довгобудів у нашій країні виникають з двох причин: перша — це системна корупція, а друга — небажання та неспроможність взаємодіяти між різними органами влади", - заявив Олександр Кубраков.

Він зазначив, що першочергове завдання будівництва Дарницького мосту - отримати якісний результат без зайвих ризиків. Тому обов’язково на об’єкті проведуть незалежний технагляд. Залучення міжнародного технагляду при будівництві Запорізьких мостів повністю себе виправдало.

"Інфраструктура повернулась у фокус держави. І не словами, а конкретними рішеннями будемо показувати це всім, хто ще сумнівається", - наголосив Олександр Кубраков.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що планом президентської програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг і 245 штучних споруд.