RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Балаклії стартувало "Велике будівництво" спорткомплексу, на який чекали 10 років

У Балаклії на Харківщині стартувала реконструкція спортивно-оздоровчого комплексу "Вимпел" за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє у Facebook речник Харківської ОДА Влад Сакович.

Спорткомплекс "Вимпел" у Бакалії було зачинено 10 років тому через аварійний стан. Залучити гроші на його відновлення Ізюмська районна держадміністрація намагалася з 2016 року, в тому числі під програму Європейського інвестиційного банку та регіонального фонду розвитку. Можливою реконструкція стала тільки після того, як об'єкт включили до програми "Велике будівництво".

"4 березня на сесії виділено фінансування з обласного бюджету, також було прийнято співфінансування з місцевого бюджету - Балаклійської міської ради, та у червні надійшла субвенція з державного бюджету — 60 млн гривень. Додатково ми плануємо отримати субвенцію в розмірі 10 мільйонів гривень", — повідомив директор Департаменту капітального будівництва Сергій Жуков.

Наразі будівельники демонтують чашу басейну. Потім почнуть зовнішні роботи та підготовку шахт для ліфтів. Щодня на об’єкті працюють 30-40 робітників

Як повідомив директор спорткомлексу Ростислав Кравчук, після відновлення той зможе приймати до 200 відвідувачів на добу. Для маломообільних осіб у триповерховій будівлі з’являться два ліфти

"Тепер ми зможемо приймати змагання також з паралімпійських видів спорту — обласні і регіональні. До цього людей на візках ми підіймали на руках. Після реконструкції у нас буде працювати ліфт, який доставлятиме людей у спортзалу та басейн", - розповів Ростислав Кравчук.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що у 2021 році в Україні буде відновлено чи побудовано 80 стадіонів.