RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В 2021 році у Полтаві завершать "Велике будівництво" найбільшого спорткомплексу області

В Полтаві провели успішне випробування гідроізоляції басейнів у новому спортивному комплексі, який створюють за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Завершення будівництва заплановано на цей рік, повідомляє Полтавська ОДА.

"Випробування гідроізоляції басейнів у спортивно-видовищному комплексі пройшли успішно. Нині на об’єкті тривають роботи з благоустрою території, фасадні та внутрішньо-оздоблювальні роботи. Робітники облаштовують вентиляційну систему та електромережу. Комплекс плануємо добудувати вже цього року", – каже голова обласної адміністрації Олег Синєгубов.

Спорткомплекс почали будувати ще в 2007 року і відтоді проєкт постійно зупинявся. Завдяки президентській програмі "Велике будівництво" його завершують швидкими темпами.

Він стане базою для тренувань олімпійської і параолімпійської збірних команд і зможе приймати національні та міжнародній змагання.

В найбільшому спортивному центрі області буде 500 глядацьких місць, а весь комплекс відповідатиме нормам інклюзивності. Тут змонтують 50-метровий спортивний басейн закритого типу. В області досі не було такої інфраструктури, через що професійні спортсмени були змушені займатися у відкритому, скорочуючи тренування взимку.

Крім спортивного і синхронного плавання, водного поло і плавання дефолімпійців та параолімпійців у комплексі займатимуться єдиноборствами – греко-римською та вільною боротьбою.

Нагадаємо, цього року за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" у регіонах розпочалося створення сучасних спортивних арен, здатних приймати професійні міжнародні змагання – "25 спортивних магнітів".

Крім того, створюють інфраструктуру для масових занять спортом. Як заявляв координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, у 2021-му будують та реконструюють 94 стадіони, 18 спортивних інтернатів і 100 ДЮСШ, а також починають будівництво 19 льодових арен.