RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

На Донбасі за програмою Зеленського збудували унікальний велокомплекс

У місті Лиман Донецької області в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" завершилося будівництво унікального для України велотреку для тренувань з олімпійської дисципліни BMX. Про це повідомляє Донецька ОДА.

Велотрек буде використовуватися для тренувань як вихованців обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велосипедного спорту, так і спортсменів національної збірної України.

Роботи з будівництва велосипедного комплексу BMX в рамках "Великого будівництва" тривали з серпня 2020 року і на сьогодні виконані на 100%. Фінансування будівництва здійснювалося за кошти обласного бюджету. Найближчим часом об'єкт буде введений в експлуатацію.

"Трек має стартову рампу висотою 5 метрів з пневматичними стартовими воротами, чотири прямих з трамплінами висотою від 40 до 190 см і три віражі - усі вони мають спеціальне поверхневе шарування, розмітку, огородження", - повідомив деталі голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Пневматичні стартові ворота для треку були спеціально доставлені з Франції. Для глядачів на велотреку обладнані трибуни на 400 місць, по периметру встановлено зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей.

До складу велокомплексу входить також окремо побудований триповерховий гуртожиток з тренажерним залом, медичним і масажним кабінетами, власна котельня, гараж і приміщення для ремонту і зберігання велосипедів.

На новому треку вже 21 жовтня планується проведення першого відкритого чемпіонату області з велоспорту в олімпійському виді BMX.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" до кінця 2022 року сучасні парки для активного відпочинку планується побудувати в кожній територіальній громаді.