RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

"Активні парки" та спортмайданчики з’являться у кожному куточку України за програмою Зеленського

По всій Україні розпочинається встановлення спортивних майданчиків, які будуть фактично в кожному дворі. До кінця 2022 року планують збудувати 10 тис. таких об’єктів в рамках програми президента Володимира Зеленського "Здорова Україна", повідомляє Офіс Президента.

Також програмою передбачений окремий проєкт "Активні парки – локації здорової України". Близько 100 "активних парків" вже відкрили в різних куточках держави, а до кінця року планують відкрити ще близько 600 таких локацій.

У кожному "активному парку" розмістили QR-коди, завдяки яким відвідувачі можуть провести тренування будь-якої складності. Можна обрати власного тренера серед зірок естради, кінематографу, професійних спортсменів, або провести тренування з Президентом України.

Проєкт має на меті створення умов для фізичної активності громадян та популяризації здорового способу життя серед українців. Адже 73% громадян України не займаються фізичними вправами через відсутність доступної сучасної й безкоштовної спортивної інфраструктури.

За словами заступника керівника ОП Кирила Тимошенка, середня тривалість життя українців становить 63 роки у чоловіків і 73 роки у жінок, і за цими показниками Україна посідає 115-те місце у світі.

"Програма Президента орієнтована на всі вікові категорії та групи населення. Ми хочемо, щоб якомога більше наших громадян були залучені до регулярних занять спортом. Щоб зміцнювалося здоров’я українців та знижувалися показники захворювань, що виникають через недостатню фізичну активність. Щоб покращувалися якість та тривалість життя наших людей", – зазначив Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський відвідавунікальний урбан-парк на території столичного ВДНГ, який відкрили в рамках президентських програм "Здорова Україна" та "Велике будівництво".