RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Велике будівництво" на Закарпатті зведе новий пункт пропуску на кордоні з Румунією

За програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на Закарпатті буде збудований новий КПП "Біла Церква – Сігету Мармацієй" у Тячівському районі.

Про це повідомив у Facebook т.в.о. голови Закарпатської ОДА Петро Добромільський.

"Доцільність відкриття КПП зумовлена передусім необхідністю розвантажити МАПП "Дякове", котрий зараз є єдиним пунктом пропуску для вантажного сполучення без обмеження ваги з Румунією в нашій області", - розповів він.

За словами Добромільського, нещодавно було затверджено проєкт землеустрою та виділено земельну ділянку площею майже 12 га поблизу села Біла Церква. Там також планується побудувати 4 смуги для вантажних автомобілів, 6 – для легкових, 2 – для автобусів та 2 смуги для пішоходів.

"Розбудова прикордонної інфраструктури – це одне з пріоритетних завдань, визначених за результатами робочих візитів Президента України Володимира Зеленського до Закарпатської області ще в травні 2020 року", - зазначив керівник Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за 2021-2022 роки "Велике будівництво" Володимира Зеленського побудує та відновить близько 600 км автодоріг, що ведуть до міжнародних пунктів пропуску.