RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Зумів себе проявити в позитиві": журналісти оцінили рік губернаторства Скічка в Черкаській області

У січні виповнюється рік із моменту призначення Олександра Скічка головою Черкаської ОДА. До губернаторства експерти та журналісти скептично оцінювали його потенціал, адже він не мав політичного досвіду. Зокрема, Соня Кошкіна, яка раніше називала Скічко "інстаграм-хлопчиком", змушена була визнати, що "Скічко зумів себе проявити в позитиві".

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Так, журналістка визнала, що Скічко "займався округом... не влазив у партійні інтриги. Не щурив, не випинав себе". Справді, рік управління областю Скічко охарактеризувався відсутністю скандалів, йому вдалося налагодити конструктивну роботу не лише з чиновниками, а й із місцевими елітами.

"Задекларувавши у день подання на посаду губернатора свою налаштованість на конструктивну роботу з мером Черкас Анатолієм Бондаренком, Скічко публічно дотримувався обіцянок. Навіть створювані мером інформації для скандалів виважено гасилися губернатором. Як це було, наприклад, у випадку з нібито не запрошенням Анатолія Бон регіональних та місцевих рад у вересні минулого року", - пишуть журналісти.

Бондаренко назвав Скічко "найдієвішим" головою облдержадміністрації за весь час президентства Зеленського, і додав, що за час його керівництва областю вперше було виділено кошти для міста на дитячий садок, центральний басейн, спортивні школи та багато інших об'єктів.

В облраді Скічку також вдалося налагодити зв'язки, попри слабкі результати "слуг народу" на виборах, унаслідок чого до скарбнички "Слуг народу" додалася посада першого віцеспікера облради. Про налагоджену роботу свідчить своєчасне ухвалення бюджету області на 2022 рік та відсутність у процесі політичних протистоянь. Також прагматичні відносини з обласною радою дали можливість правильно сформувати пріоритети у розвитку області та реалізувати заплановані інфраструктурні проекти у 2021 році.