RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

На відновленій "Великим будівництвом" трасі Н-25 встановили сучасне освітлення на сонячних батареях

На ділянці траси Н-25 поблизу села Рокитне у Рівненській області, яку відремонтували в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", завершена установка ліхтарів із живленням від сонячної енергії. Про це повідомила пресслужба Рівненської ОДА.

"Автомобільну трасу Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів будують за новими технологіями освітлення на окремих ділянках", - йдеться у повідомленні.

Загалом уздовж ділянки біля села Ракитне встановили декілька десятків ліхтарів автономного освітлення на сонячних батареях. Усі вони матимуть живлення від сонячної енергії, що відповідає сучасним вимогам екології та економії ресурсів. Крім цього, влаштування освітлення сприятиме підвищенню рівня безпеки на дорозі, зазначили в облдержадміністрації.

"Таке освітлення встановлюватимуть на ділянках доріг з найбільшим ризиком виникнення ДТП і на майданчиках габаритно-вагового контролю. Освітлення небезпечних зон, як для водіїв, так і для пішоходів, зменшує ризик виникнення аварійно-транспортних пригод, підвищує загальний рівень безпеки руху", - підкреслили в ОДА.

Як раніше повідомив Президент Володимира Зеленський, за два роки ініційованою ним програмою "Велике будівництво" було відновлено та побудовано близько 14 тис. км доріг. Це понад 40% основної мережі доріг України.