RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Києві до кінця 2023 року буде збудовано Музей Революції Гідності - заступник керівника ОП

До 1 грудня 2023 року у центрі Києва має відкритись Музей Революції Гідності. Цей проєкт став складовою програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як повідомив у Facebook заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко, попередні роботи з реалізації проєкту вже розпочалися.

"Всі процеси прискорено, проведено тендер на розробку проєктно-кошторисної документації. Влітку розпочнемо підготовчі роботи на ділянці, щодо якої немає арештів", - написав Тимошенко.

За його даними, безпосереднє будівництво Музею має розпочатися вже восени цього року.

До складу меморіального комплексу, окрім самого Музею, має увійти також маршрут "Штурм пагорба", що буде починатися від Меморіалу Небесної Сотні. Його зигзагоподібні повороти вестимуть до Музею, до складу якого увійдуть Будинок Свободи, Дитячий музей, кіноконцертний зал, фондосховище, оглядовий майданчик та інші тематичні та функціональні зони.

Однією з основних функцій Музею стане виховання у підростаючого покоління патріотизму, критичного способу мислення та правової свідомості. З цією метою у Музеї працюватиме також дослідницький центр.

Одним із основних експонатів Музею, за проєктом, стане конструкція "Йолка" - недобудована новорічна ялинка, що простояла на Майдані Незалежності взимку 2014 року та була свідком драматичних подій Революції Гідності.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко повідомив, що у рамках програми Президента Володимира Зеленського цього року планується створити або реконструювати по одному парку в кожній територіальній громаді.