RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У звільнених від ворога областях очищено 200 км доріг та зведено 6 тимчасових мостів - Укравтодор

У Київській, Сумській і Чернігівській областях очищено близько 200 км доріг різних форм власності, а також забезпечено проїзд 6 мостами.

Про це повідомила Facebook-сторінка Укравтодору.

Зокрема, на Київщині очищено від знищеної техніки 90% траси М-06 Київ – Чоп.

"Також ведуться роботи й поблизу села Стоянка, де було підірвано міст. Працюємо над зведенням тимчасової переправи, щоб відновити транспортне сполучення. Також демонтуємо зруйнований міст", - розповів перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Крім цього, розпочато прибирання автомобільної дороги М-07 Київ – Ковель.

Дорожники вже відкрили рух переправою на трасі Р-02 у селі Катюжанка, а також тимчасовою переправою в Романівці на трасі Р-30.

"Через підірваний міст частина регіону була відрізаною рікою Ірпінь. Менш як за тиждень збудовано переправу", - зазначили в УАД.

У самому місті Ірпінь щоденно прибирають вулиці та дороги міста. Вже очищено 99 кілометрів вулиць населеного пункту. Прибирання вулиць інших міст Київщини розпочнеться після розмінування.

У Чернігівській області дорожники встигли відновити тимчасовий міст на дорозі Р-83 у місті Сосновськ. На тій же дорозі за 2 кілометри забезпечено проїзд біля ще одного зруйнованого мосту.

Забезпечено проїзд через понтонну переправу у селі Політрудня на дорозі Н-28, а також триває влаштування тимчасових переправ на дорозі Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів біля сіл Смолин та Якубівка.

Розпочато генеральне прибирання основного маршруту з Чернігова до столиці – траси М-01.

"На черзі — очищення автошляху Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч біля села Киселівка", - додали в Укравтодорі.

На звільненій від окупантів території Сумщини стартувало очищення траси Н-12 Суми - Полтава.

"Це головний евакуаційний шлях для громадян. Станом на сьогодні дорожники прибрали 18 км автошляху", - навели дані у держустанові.

Вже очищено 7 кілометрів дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Незабаром стартує прибирання на трасах Р-44, Р-45 і Р-61.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що інфраструктура зруйнованих міст буде оперативно відновлена. Так, до Чернігова надійшла велика партія будівельних матеріалів, необхідних для ремонту міських споруд.