RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли про активи сім'ї мера Львова Садового і їх шанси отримати реальний термін

Президент України Володимир Зеленський заявив, що поставив задачу законодавчо прирівняти корупцію до державної зради на час воєнного стану. Відповідний законопроєкт Верховна Рада отримає вже найближчого тижня. Таким чином мер Львова Андрій Садовий із своєю дружиною Катериною Кіт-Садовою можуть підпасти під відповідальність за більш жорстким законодавством.

Про це пише Четверта студія.

Згідно декларації, мер Андрій Садовий живе на одну зарплату – він задекларував 691 479 грн зарплати у Львівській міській раді. Проте його 45-річна дружина є найбагатшою жінкою у Західній Україні, адже її статки оцінюються в 25 млн доларів. Катерина Кіт-Садова, отримала 112 850 229 грн загального доходу від продажу цінних паперів та корпоративних прав, проте яких саме і коли – не повідомляється. Також вона володіє житловим будинком площею 1 660,4 кв м та 12 земельними ділянками у Львові. Їх вартість оцінюють в 89 млн грн.

Також дружина Садового має у власності 5 автомобілів, найдешевший з яких оцінюють в 45 тисяч доларів і тримає в банку 410 838 грн та 150 283 грн, і ймовірно володіє готівкою на 150 000 грн та 100 000 доларів. Катерина Кіт-Садова володіє акціями ПАТ "Телерадіокомпанія Люкс" та ПАТ "Радіокомпанія Люкс", вказана як бенефіціарна власниця 8 компаній, що працюють в медіа.

Автори вказують, що вона може стати власницею ще однієї ділянки на вулиці Кульпарківській, розміром 4 га - нібито мерія Львова має знести навчальний заклад, який знаходиться на території, а потім перевести ділянку в приватну власність на Катерину Кіт-Садову. Ділянка має бути передана забудовнику "Ріел", якого зв'язують з мером Львова. За словами експертів з ринку нерухомості, від кожного продажу квадратного метру компанії "Ріел", 20% отримує Андрій Садовий. Далі, за допомогою "конвертаторів" та "польських друзів" кошти нібито планується вивести на офшорні компанії. За оцінками експертів, від реалізації нерухомості через компанію "Ріел", Андрій Садовий отримав 1 млрд доларів.

У матеріалі зазначається, що у дружини мера Львова медіа-бізнес, який в українських реаліях є дотаційним, і для утримання телеканалу необхідно мінімум 5 млн дол на рік, тому Катерину Кіт-Садову називають "формальним власником" цих активів, адже її доходи не відповідають розходам родини.

"Жінка мера Садового найбагатша леді Західної України перша в списку, щоб потрапити за грати на 15 років. Цікаво, чи думав Андрій Садовий про це, коли оформлював награбовані активи на свою дружину, матір 5 дітей?", – йдеться у повідомленні.