RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В УПЦ КП пояснили, як війна вплинула на створення в Україні єдиної помісної Церкви

Митрополит Луцький і Волинський Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП Михаїл (Зінкевич) вважає, що, якби держава звернула увагу на церковне питання, і була б єдина помісна Православна Церква, то не було б ніякої війни в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

о треба все-таки визнати, що частина тих, хто проти України воює на Донбасі є українцями. Там є не тільки регулярні російські війська, чи чеченці, які приїхали. Я впевнений, що не було б війни, якби була єдина помісна Православна Церква, тому що Церква своїм голосом не дозволила б створювати прецедент самої війни. Церква могла б бути таким стримуючим фактором проти агресії", - заявив митрополит.

"Якби була в Україні єдина Церква, то однозначно був би Крим наш. Те, що держава відмежувалася від церковного питання, дозволило комусь скористатися авторитетом частини Церкви і створити протистояння. Є навіть такі священослужителі, які беруть зброю, є навіть такі священослужителі, які служать снайперами в ДНР", - додав голова УПЦ КП.

При цьому він зазначив, що війна загострила питання створення в Україні єдиної помісної Церкви.

"Тому що всі почали розуміти, що церковне розділення – це поглиблення конфлікту в самому суспільстві. Є прихильники однієї і іншої Церкви. І ті, і інші довіряють своїм церковним керівникам", - сказав митрополит.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада України прийняла 16 червня звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію Православній Церкві в Україні.