RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні відповіли на ультиматум Захарченко по виборам ДНР-ЛНР

Верховна Рада України не встигне розглянути закон про вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей до початку осені.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає Эспрессо.TV.

"Ми повинні бути готові до того, що ми робимо, якщо Російська Федерація виконує свої зобов'язання, як ми реагуємо. Я не думаю, що закон про вибори на окупованих територіях будуть розглядати в липні, він перш за все повинен бути опрацьований", - сказала Цинцадзе.

За її словами, Сполучені Штати підтримають Україну в її прагненні повернути окуповані території Донбасу. Зокрема, вимагають допустити місію ОБСЄ на певні території. Втім, Росія ще дуже далека від того, щоб виконати Мінські домовленості. Тільки після цього українська сторона перейде до виконання своїх зобов'язань.

Цинцадзе зазначила, що до кінця літнього сезону в парламенті не винесуть це питання на порядок денний.

Як повідомляв "Апостроф", ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко заявив, що українська влада повинна до 14 липня 2016 року прийняти узгоджений з бойовиками закон про місцеві вибори на окупованому Донбасі, в іншому випадку дата виборчого процесу буде визначена в односторонньому порядку.