RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Війна на Донбасі: волонтер розповів про користь нових контрбатарейних радарів з США

Український волонтер і блогер під ніком Serg Marco розповів про користь нових контрбатарейних з радарів США AN/TPQ, які дозволяють по траєкторії снарядів, ракет або мін визначати місцезнаходження гармат противника.

Про це волонтер написав на своїй сторінці в Facebook.

"Ситуація в тому, що руслікові артилеристи працюють на полігонах з системами Зоопарк щоб визначати при будь балістики можна валити з мінімальною ймовірністю виявлення батареї. Але так "пристрілятися" з амеровскою системою не вийде. А з урахуванням того, скільки цікавого ці радари можуть визначати у повітрі і на землі, то картинка взагалі стає хорошою", - повідомив Serg Marco.

Даний пост волонтера прокоментували користувачі соцмереж.

"Схильний вірити написаному. Тим більше, що радари Порошенко зустрічав особисто. Важливі штучки значить. Дуже", - блогер Сергій Жорін.

"Ніфіга не летальна зброю, мінські мудреці у своїх протоколах не квакнуть. Але відповідь на обстріл іхтамнетиков з "мирної Горлівки" тепер буде робити набагато комфортніше - відразу видно звідки чого і скільки ... Тут диванні намагалися вчити арту, що "по міській забудові потрібно стріляти точніше і технологічніше". Ну так от", - підкреслив голова благодійного фонду "Віс Пасем".

Як повідомляв "Апостроф", росіяни уїдливо відреагували на поставку Україні американських контрбатарейних станцій.