RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Стало відомо про візит у Донецьк відомого російського олігарха

Стало відомо про те, що російський олігарх Костянтин Малофєєв, відомий як один зі спонсорів війни на Донбасі, в серпні відвідав окупований бойовиками Донецьк.

Про це написав у своєму Facebook Координатор групи "Інформаційний опір", нардеп Дмитро Тимчук.

У ході візиту російський олігарх зустрівся з окремими представниками Російської Православної Церкви (РПЦ), заявивши про наміри збільшити фінансову підтримку УПЦ МП на всій території Донецької області "з метою посилити вплив російської церкви на соціально-політичне життя Донбасу".

"При цьому священиків УПЦ МП зобов'язали активізувати роботу із залучення нових членів. У ході зустрічі було відзначено значне скорочення чисельності бажаючих воювати за "російський мир", зокрема, з числа жителів Донбасу", - повідомляє Тимчук.

Раніше в мережі було опубліковане листування екс-заступника голови Адміністрації президента РФ Володимира Путіна Олексія Анісімова, зокрема, що стосується нагородження учасників анексії Криму, в якому згадується також прізвище бізнесмена Малофєєва.

Як повідомляв "Апостроф", у серпні 2014 року Генеральна прокуратура України зверталась до Печерського районного суду з проханням про запобіжний захід у вигляді взяття під варту кільком російським чиновникам, у тому числі олігархові Малофєєву.