RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Бойовики ДНР-ЛНР передадуть через Савченко двох українських полонених

Представники терористичних ДНР-ЛНР зробили заяву про передачу двох українських полонених через народного депутата Надію Савченко.

Інформація про це розміщена на сайті сепаратистів "Луганскинформцентр".

У заяві сказано, що в новорічні дні Україні будуть передані дві жінки – Анжеліка Преснякова і Ольга Сворак. Повідомляється, що полонених віддадуть саме Надії Савченко, тому що вважають її "здоровою частиною українського народу", яка націлена на реалізацію Мінських угод.

Про одну з полонених, Ольгу Сворак, відомо, що вона є журналістом українського видання "Голос народу Івано-Франківщини" і "Голос-інфо" та перебувала на території Луганської області за завданням редакції. Про її затримання бойовиками ЛНР стало відомо в червні 2016 року.

Нагадаємо, нардеп Савченко зустрілася з ватажками ДНР-ЛНР у Мінську, де, за її словами, обговорювалося питання обміну полоненими. В українському суспільстві бурхливо відреагували на зустріч народної обраниці з представниками бойовиків.

Як повідомляв "Апостроф", експерти розповіли, якими наслідками для Савченко може обернутися спілкування із Захарченком і Плотницьким.