RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У ЄС анонсували масштабне відновлення Донбасу

Європейський Союз готує масштабну програму з надання допомоги у відновленні зруйнованої в результаті російської агресії інфраструктури на сході України. Про це повідомив представник головування Мальти у Раді ЄС Ян Борг, передає Укрінформ.

"Ми готуємо масштабну програму ЄС для підконтрольних уряду територій України уздовж лінії зіткнення, метою якої є підтримка економічного розвитку, соціальної інтеграції та створення робочих місць", - підкреслив Борг під час дебатів в Європарламенті з питання погіршення ситуації на Донбасі.

За його словами, програма ЄС з відновлення донбаської інфраструктури за європейські кошти ґрунтується на фінансовому плані на 2018-2020 роки. Крім того, Борг повідомив, ЄС планує масштабну реконструкцію територій на сході України, коли це дозволятимуть умови.

Як повідомляв "Апостроф", український уряд в терміновому порядку вирішив перевірити, як витрачаються кошти на відновлення інфраструктури Донбасу, які протягом 2016 року виділялися постраждалим територіям на сході країни.