RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Затримано причетного до жорстокого вбивства журналіста із Запоріжжя: опубліковано фото

Співробітники поліції затримали в Васильківському районі Київської області злочинця, який причетний до вбивства запорізького журналіста, активного учасника Революції гідності Василя Сергієнка. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Києва.

"Оперативники кримінальної поліції його вистежили на Київщині в Васильківському районі і влаштували багатоденну засідку. Під час затримання підозрюваний Н. хотів втекти на автомобілі, протаранив машину поліції, спецназівці застосували зброю, прострелили колеса і зловили пройдисвіта, який був до того ж озброєний пістолетом", - повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Faceboоk подробиці операції.

Він також опублікував фото затриманого.

Троє підозрюваних у цьому злочині - вже на лаві підсудних, а затриманий 11 квітня перебував у розшуку за ст. 146 "Викрадення людини".

Нагадаємо, Василя Сергієнка злочинці викрали з власного будинку в Корсунь-Шевченківському, забили до смерті і закопали в лісі 4 квітня 2014.

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народові, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 Василю Сергієнку було присвоєно звання Герой України з врученням ордена " Золота Зірка "(посмертно).

Як раніше повідомили ЗМІ, у Росію втекли колишні співробітники харківського батальйону спецпризначення "Беркут", підозрювані в розстрілах на Майдані.