RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Загострення у районі ДАП: названа причина активізації бойовиків

Активізація бойових дій з боку бойовиків "ДНР" в районі Донецького аеропорту (ДАП) може бути викликана бажанням керівництва терористів і російських військових відсунути українську армію, яка займає під Донецьком вигідні позиції, що дозволяє провести, за необхідності, низку успішних наступальних дій.

Таку думку висловив військовий експерт Костянтин Машовець на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, на сьогоднішній момент, українські війська тримають під вогневим контролем практично всю західну частину злітно-посадкової смуги колишнього Донецького аеропорту.

Машовець зазначив, що мета активізації бойовиків в районі ДАП достовірно невідома, але логіка військових дій підказує, що терористами можуть рухати дві мотивації.

Перша - повністю заволодіти районом Донецького аеропорту. "Позиції орків в районі ДАП продовжують бути дуже хиткими... особливо, з огляду на той факт, що і у Пісках і у Опитному зосереджені достатні для короткого, але потужного ривка вперед сили і засоби ЗСУ... Наприклад, для того, що б вийти до перетину вулиці Стратонавтів і Красноармійського шосе або до ж/д станції Донецьк-Північний", - написав експерт.

Він припустив, що командування бойовиків вирішило відсунути в північно-західній частині цієї ділянки позиції ВСУ, що не дозволяють терористам міцно зайняти весь ДАП і прилеглі околиці, а також виключити можливість вогневого контролю з боку ВСУ всій західній частині ЗПС аеропорту.

Крім того, вважає Машовець, враховуючи активізацію бойових дій на північ від ДАП, то мова може йти про спробу змусити сили АТО відійти від кордонів Донецька на максимально можливу дистанцію на північний захід, оскільки саме тут українські війська свого часу найближче підійшли до центральної частини міста.

Нагадаємо, раніше у Міноборони України заявили про різке загострення боїв в районі Донецького аеропорту.