RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Стало відомо, як Генштаб України готується до великої війни з Росією

Генеральний штаб Збройних сил України активно готується до можливого повномасштабного вторгнення регулярних військ Росії.

Про це розповів відомий волонтер Роман Доник в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко робить все, щоб підготуватися до війни з Росією.

"Зараз будуть напирати на засоби ППО. І це ж робиться не для того, щоб когось там полякати чи щоб вони у нас просто були. Це теж глобальна підготовка до можливого російського вторгнення. Тому що у Росії є авіація. Тільки нових бригад більше десяти з'явилося. Техніки дуже багато. Армія стала контрактною", - зазначив Доник.

Він підкреслив, що РФ витрачаючи колосальні кошти, розгорнула на кордоні з Україною, на бєлгородському напрямку два армійські корпуси. "Вони ж є! Там будуються казарми, проводяться комунікації, вони озброюються... І якщо вони вже на кордоні - то це неспроста", - заявив волонтер.

Волонтер також вказав на те, що Росія для участі в навчаннях в Білорусі замовила в десятки разів більше вагонів, ніж минулого. "Може, вони роблять це спеціально - щоб тримати нас у напрузі. Але ніхто ж не може виключити можливості, що вони посадять свою армію в вагони, відвезуть в Білорусь - і звідти вдарять", - припустив Доник.

На його думку, вторгнення РФ в Україні може спровокувати стрімке обезводнення Криму. "Найпростіший варіант для Кремля - пробити сухопутний коридор, тобто зайти в Україну. А саме - відкрити шлюзи, вдарити по Дніпру. Для Путіна це найдешевший варіант, насправді", - вважає волонтер.

Детальніше про можливості відкритого вторгнення російських військ в Україну читайте в інтерв'ю відомого волонтера Романа Доніка "Путін неспроста розгорнув війська, є варіанти великої війни з Україною", опублікованому на "Апострофі".