RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Влада України припустила, на кого можуть обміняти полоненого під Жолобком військового РФ

Захопленого на Донбасі російського військовослужбовця Віктора Агєєва може бути обміняно на одного з українських політичних в'язнів, які утримуються у виправних закладах Російської Федерації.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

"Єдине, в чому це може допомогти, це звільнити людей, можливо кількох або одного, які утримуються Російською Федерацією. Карпюк, Сенцов, Сущенко... Тобто будь-яка людина, яка на сьогоднішній день утримується на території РФ за політично вмотивованими злочинами", - заявив заступник міністра про можливих кандидатів на обмін.

Гримчак підкреслив, що російського військового не може бути використано для звільнення заручників, які утримуються бойовиками "ДНР" і "ЛНР". За його словами, звільнення заручників з окупованої частини Донбасу заплановано на найближчий час.

У той же час близькі Олега Сенцова слабо вірять в його обмін на російського заручника. "Таких версій вже було дуже багато за ці три роки. Кого б не брали, постійно говорили, що ось-ось, зараз поміняємо, але жодного разу, як ви знаєте, цього не сталося", - зазначила подруга українського кінорежисера Мар'яна.

Детальніше про те, як Україна може скористатися полоненим російським військовослужбовцям читайте у матеріалі "Захоплення військового РФ на Донбасі: Росія зробила Україні хороший подарунок", опублікованому на "Апострофі".