RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Стрілянина в школі в Підмосков'ї: з'явились нові подробиці

Учень, який 5 вересня атакував вчительку в підмосковній школі з сокирою і пістолетом, використовував зброю, подаровану батьками, а також неодноразово попереджав друзів про підготовку теракту.

Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на правоохоронні органи.

"Батьки знали, що він захоплюється зброєю, за нашими даними, вони йому самі подарували цю зброю, для них не було секретом, чим він захоплюється і що він робить", - заявила дитячий омбусмен Підмосков'я Ксенія Мішонова в ході наради з уповноваженою з прав дитини Ганною Кузнєцової.

Також, вона розповіла про те, що нападник не раз розповідав про свої плани друзям і однокласникам. Ті навіть попередили директора, але вона не повірила їм, не зробивши нічого.

ЗМІ цитують одну з подруг Михайла, яка розповіла про день перед нападом: "Коли ми гуляли, він ходив за нами, у нього були пістолети і саморобні гранати. Вчора я йшла додому, і він стояв поруч біля під'їзду і сказав, що завтра влаштує теракт. Я не повірила. Сьогодні о 7:51 він мені написав, що це був не жарт".

Нагадаємо, дев'ятикласник Михайло Півнев напав на вчительку інформатики з ножем і кухонною сокиркою, попередньо підірвавши вибухові пакети. Вчителька отримала поранення голови в результаті удару сокирою і пострілів з пістолета. Також, троє дітей отримали серйозні травми під час паніки.

Раніше "Апостроф" публікував страхітливе відео, зняте під час атаки.