RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Це не Плотницкий: блогер розповіла, чого на Луганщині бояться в зв'язку зі зміною ватажка ЛНР

Після відсторонення ватажка терористичної "ЛНР" Ігоря Плотницького, жителі окупованих територій бояться переділу бізнесу і репресій проти українських патріотів.

Про це розповіла письменник і блогер Олена Степова в інтерв'ю "Апострофу".

"Першими, хто забив на сполох, були підприємці. Тому що одна справа - платити податки і потроху пожежним, міліції, ще комусь. До цього звикли всі - і у вільній Україні. Ми тільки починаємо виходити з цього стану, а так підприємці до цього звикли. Але зараз вони будуть не тільки платити. Перерозподіл влади неодмінно призведе до перерозподілу бізнесу. Працював на схемах Плотницького? А ну-ка, йди сюди!", - сказала вона.

Степова зазначила, що деякі підприємці, які брали участь в злочинних схемах Плотницького, вже втекли з окупованого Луганська.

"Ось у нас зараз з міста втік підприємець, який займався відмиванням коштів для свердловської "адміністрації", - розповіла письменниця.

"Тобто підприємці бояться. Тому що СБУшникам і фсбшниками більше немає з чого, ні з кого брати гроші. Люди місяцями зарплату не отримають. Максимум це до них козаки прийдуть і останній телевізор або пральну машинку винесуть. Тому зараз будуть грабувати, кидати в підвал за викуп", - продовжила Степова.

Вона також додала, що раніше різні окупаційні структури протистояли один одному, але після відставки Плотницького це може зміниться і тоді мирним жителям ніхто не зможе допомогти.

Також Степова розповіла про те, що на території окупованих територій зараз з'явилися численні підприємці, що заробляють на контрабанді.

"У цьому році дуже піднялися підприємці там. Тому що контрабандні потоки йдуть і в Україну, і з України. І "Глорія Джинс" шпарить речі і відвозить в Україну. А сигарет скільки виготовляється? Фурами ганяють в Україну. Якщо заїхати на прикордонні (маю на увазі контрольовану нами територію уздовж лінії розмежування), ви ж там придбаєте сигарети з ДНР, горілку з ЛНР. Рівень контрабанди там неймовірний!", - зазначила вона.

Також блогер розповіла про те, що попросила своїх знайомих поводитися обережно, в зв'язку з загрозою посилення репресій.

"Я заборонила всім своїм виходити в мережі, щось писати. Тому що ФСБ і (новий ватажок ЛНР Леонід) Пасічник - це не Плотницький. Вони знають, як працювати. Тому на певний час ми своїм людям заборонили будь-яку переписку, будь-яку передачу інформації", - заявила вона.

Детальніше про те, що відбувається на окупованих територіях читайте в інтерв'ю Олени Степової "Апострофу" Плотницький переграв своїх кураторів з Росії, а ДНР-ЛНР йдуть до повного завершення.