RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Глід" як засіб від пригніченості: психолог пояснила, чому спиваються жителі Криму

В окупованому Росією Криму люди стали більше вживати алкоголь з причини психологічної пригніченості, а також зважаючи на зміни демографічної ситуації на півострові.

Про це заявила український психолог Лариса Волошина, коментуючи погіршення позицій Криму в російському "Національному рейтингу тверезості – 2017", який складає проект "Твереза Росія", передає "Крим.Реалії".

"Дійсно, згідно з рейтингом "Тверезої Росії" в останні три роки ми бачимо, що в Криму та Севастополі нібито стали в кілька разів більше пити. Однак не треба забувати, що там змінилася демографічна ситуація: маса людей виїхала, а інші в'їхали замість них – в основному з Російської Федерації, причому це до півмільйона осіб. Крім того, в Крим перебралося багато людей з Донбасу, де була інша культура споживання алкоголю", - говорить психолог.

"На самому півострові істотно змінилася життя, а це можна назвати психологічним фактором для алкоголізації населення. Є дані, що в Криму стали пити більше сурогатного алкоголю. Вживання "Глоду" – це показник деградації особистості. На жаль, багато кримчани просто спиваються з-за загальної пригніченості", - додала Волошина.

Як повідомляв "Апостроф", нардеп Дмитро Тимчук розповів, як окупанти "вбивають" Крим.