RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Україна злізла з газової голки Росії, але є проблема: Пономарьов оцінив успіх Києва в реформі енергетики

Одне з найбільших досягнень, які називає президент Петро Порошенко, крім того, що тепер Україна рухається в Європу, те, що країна злізла з газової голки Росії.

Таку думку озвучив колишній депутат Держдуми Росії, бізнесмен Ілля Пономарьов в інтерв'ю "Апострофу".

"Частково злізли, так. Фізично газ, який ви отримуєте, все одно російський, але купуєте ви його в Європі. Ви за це платите додаткові гроші, тому це такий податок на незалежність, який платить кожен українець. За це виходили люди на Майдан, ви хотіли бути незалежними, і ви ними стали. і це справді досягнення, тому що це було поставлено за мету політики. Ця мета реалізована, досягнута, це можна записати собі в актив, і, напевно, це правильно в довгостроковому ключі. Хоча, звичайно, для багатьох пересічних українців цілком не зайві гроші, які вони за це платять. Але ви цього досягли, і це хороший результат", - сказав Ілля Пономарьов.

За його словами, важливо, щоб результат працював не в інтересах монополій, а в інтересах власного виробництва.

"Дуже довгий час газовидобуток в Україні не розвивалася, тому що її заливали дешевим російським газом, який поставлявся, в порівнянні з європейською, за демпінговою ціною. Своя видобуток не йшла, адже навіщо цим займатися, якщо і так все дешево? Зараз ви платите ринкову ціну. І, звичайно, на мій погляд, настав час, коли необхідно усунути монополію виробника, перетворити це в конкурентний ринок. Створити умови для того, щоб на цьому конкурентному ринку діяли незалежні виробники. Тоді ви можете не купувати газ ззовні, споживати свій газ. Це і робочі місця, це і податки, і насправді це зниження тарифів", - додав депутат Держдуми Росії.

Читайте також матеріал "Апострофа": У системі, створеній Путіним, є особливо небезпечні люди - Ілля Пономарьов про вбивства в Україні та сліді Кремля.