RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Влада України взялася за Шнура через його концерти в Криму: ексклюзивний документ

Служба безпеки України передала до Державної прикордонної служби дані про можливе порушення правил в'їзду-виїзду на окуповану територію республіки Крим лідером групи "Ленінград", російським співаком Сергієм Шнуровим.

Про це йдеться у відповіді СБУ на повторний запит "Апострофа".

Видання звернулося до спецслужби з питанням про те, чи приймалося щодо зазначеного артиста рішення про заборону в'їзду на територію України. Як доказ автор листа передав в СБУ відомості про відвідування групою "Ленінград" півострова Крим після його окупації Росією.

"Станом на дату запиту Службою безпеки України рішення щодо заборони в'їзду в Україну зазначеній Вами особі не приймалося", - йдеться в документі.

При цьому уточнюється: "СБУ поінформувала Держприкордонслужбу України про можливе порушення зазначеним іноземцем Правил в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї для здійснення відповідних заходів правового реагування в разі спроби С.Шнурова прибути на територію нашої держави".

Нагадаємо, група "Ленінград", солістом якої є Шнуров, в 2016 та 2017 років роках відвідувала з концертами анексувати Крим. При цьому артист аргументував це тим, що "виступає для людей, а не для території". Втім, від поїздок з концертами на Донбас артист відмовився, пояснивши, що йому просто страшно.

Раніше за запитом "Апострофа" через незаконне відвідування окупованого Криму СБУ заборонила в'їзд в Україну реперу Басті, акторові Стівену Сігалу та ряду інших відомих персонажів.