RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

В Україні прийняли закон щодо заборони продажу алкоголю: в Раді розкрили деталі

Органи місцевого самоврядування отримали право встановлювати заборону на продаж алкогольних напоїв у нічний час, а також штрафувати магазини і супермаркети за порушення правил продажу алкоголю.

Відповідний закон ухвалила Верховна Рада, передає УНІАН.

За прийняття закону проголосували 230 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Представляючи законопроект, народний депутат від фракції "Народний фронт" Ігор Васюник, уточнив, що щорічно в Україні через алкоголізм помирає понад 40 тисяч осіб. Крім того, Україна за рівнем вживання алкоголю займає 6 місце в світі. Також невтішна ситуація спостерігається з вживанням алкоголю серед підлітків. Так, понад 83% з них вже вживали алкоголь. Опитування показало, що майже 35% підлітків без проблем купують алкогольні напої.

"Обмеження і заборони, які діють в Україні зараз, недостатні, органи місцевого самоврядування вже вводили заборону на продаж алкоголю в нічний час, однак через прогалини в законодавстві відповідні рішення місцевих рад часто скасовувалися в судовому порядку", - зазначив він.

Уточнюється, що заборона на продаж спиртних напоїв у нічний час поширюється на всі торгові точки, крім закладів ресторанного господарства.

"Цей закон не несе прямої заборони на продаж, він лише надає право органам місцевого самоврядування встановлювати заборону на продаж в нічний час", - уточнив депутат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві місцева рада неодноразово забороняла і знімала заборону на продаж алкоголю, зокрема, це стосувалося МАФів.