RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Це баласт: відомий волонтер розповів про зайвих генералів у ЗСУ

З огляду на особливості військового конфлікту на Донбасі, велика кількість генералів лише ускладнюють ситуацію, створюючи зайвий баласт, оскільки спочатку були підготовлені до іншої війни.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів волонтер і журналіст Йонас Охман.

"Українські Збройні сили у великій мірі є радянською структурою, це стосується різних аспектів, починаючи від офіцерів, наприклад. Як на мене, треба було звільнити відсотків 90 генералів - їх готували до іншої війни, а на цій вони не вигідні. Зараз це просто баласт. Те, що зараз відбувається - це війна не генералів, а підполковників і батальйонів, і це стосується обох сторін. Вище вже починається політика", - сказав він.

Крім того, за словами Охмана, який досить часто буває в зоні конфлікту на Донбасі, в ЗСУ до сих пір є проблеми із забезпеченням спеціального обладнання для боротьби з ворогом в умовах гібридної війни.

"Найцікавіше - люди, які реально воюють і вбивають ворогів, не піаряться. Це дуже дивна війна. З забезпеченням досі є різні проблеми. Люди, які стоять в першій лінії, потребують особливих речей - термовізіі, особливих прицілах, потрібно захищатися від новітніх російських антіснайперських систем", - уточнив волонтер.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": На Донбасі дуже дивна війна, а Путін зайшов не тільки в Україну - західний волонтер.