RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Відривалися під російську попсу під час трауру: знаменитий українець розповів про обурливий інцидент у Львові

Знаменитого джазмена Олексія Когана дуже сильно обурило, що під час трауру через катастрофу ІЛ-76 під Луганськом у львівських клубах продовжували розважатися під російську поп-музику.

Про це музикант розповів в інтерв'ю "Апострофу.Лайм".

"Я вам скажу, що мене образило найбільше. Коли загинули 49 українських бійців (під час збиття Іл-76 під Луганськом 14 червня 2014 року, - "Апостроф"), у нас йшов фестиваль, і наступного дня була жалоба. Ми скасували всі концерти. Щоправда, якщо можна так сказати, нам "пощастило": в день, коли загинули хлопці, у нас був останній день на великій сцені за квитки. Ми були готові повернути людям гроші, але жалоба була призначена на наступний день. Музиканти, які виступали, Чарльз Ллойд і Лакі Пітерсон, змінили програму. Ллойд взагалі виконував реквієм", - згадує Коган.

Як арт-директор фестивалю тоді він виступив проти джемів. Так як через годину після концерту починалася нова доба, коли наступав траур.

"І ось закінчується концерт на великій сцені, ми закриваємо гримерки, їдемо у центр міста... Просто я не та людина, яка буде діставати телефон і знімати, а потім викладати у Facebook. Усі клуби відкриті, жодного джазмена, "Дискотека Аварія" російською мовою, жодного протестувальника. Ну таке лайно за великим рахунком! І мені ще хтось щось буде розповідати?", - говорить Коган.

Також читайте повний текст інтерв'ю на "Апостроф.Лайм" - Мене кликали до Криму, здогадайтеся, куди вони після цього пішли - знаменитий джазмен Олексій Коган.