RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Закриття Росією частини Азовського моря для України: відомий журналіст назвав причину

Російські військові закрили для українських судів 2000 квадратних кілометрів Азовського моря, нібито, через проведення навчальних стрільб.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав український журналіст Андрій Цаплієнко.

"Загроза підступає до наших берегів. Росія ультимативно закриває для українських судів дві тисячі квадратних кілометрів Азовського моря. Кажуть, проводять навчання зі стрільбами. Але - увага! - відстань від цього району до українського узбережжя менш 10 миль. А, отже, менше, ніж дозволяє міжнародна конвенція з морського права. Що це, провокація для перевірки боєздатності української берегової охорони? Або військовий демарш: "І Крим наш, і Азов наш"? " - задається питанням він.

"У людей завжди виникають побоювання, коли скажена рашістська свинособака вилазить з помийної ями", "Завжди готові зустріти "дорогих гостей". Вони з вЯлічіем на губах залишаться тут годувати рибок", "Потрібно відповідати гідно російським піратам", - пишуть користувачі.

Детальніше про ситуацію, що склалася навколо Азовського моря читайте в матеріалі "Апострофа": Як Росія "віджимає" у України Азовське море.