RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Відомий журналіст розповів, як Путіну сподобався фашизм: опубліковано відео

Президент Росії Володимир Путін у своїй передвиборчій програмі використовував авторську статтю українського журналіста Віталія Портникова, який працював в 90-і роки в Москві, в якій було викладено аналіз фашистських за сутністю ідей пізньофранкістської Іспанії.

Про це в інтерв'ю телеканалу espreso розповів сам журналіст.

"Тоді я написав статтю "Каудільо". Вона була надрукована в "Дзеркалі тижня". І в скороченому вигляді, без цієї назви в московській газеті "Ведомости" я виклав ці тези, в яких я описав, яким буде наступне правління Путіна. Я в принципі не помилився ... Мені в 1999 році вдалося повністю передбачити весь шлях політичного розвитку Російської Федерації на наступні десятиліття. Путін прочитав цю статтю. Тодішній головний редактор показав її Путіну на нараді. І ця стаття стала основою політичної програми Володимира Путіна "Росія-2000 "на його інтернет-сайті. Там не було про пізньофранкістську Іспанію - в цій моїй статті в "Відомостях" - там були просто викладені тези, як Росія буде будуватися. Виявилося, що ці ідеї, які, по суті, є фашистськими ідеями, вже тоді були близькі Путіну як політику", - сказав він.

За словами Портникова, отримання президентської посади Володимиром Путіним було не тільки волею самого Єльцина (Бориса, - прим. "Апострофа"), а й своєрідною операцією ФСБ.

Детальніше про новий термін Володимира Путіна читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна п'ять страшних проблем, новий термін стане останнім - приватна розвідка США.