RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Гучний скандал через відправку на відпочинок до Європи замість сиріт дітей мажорів: з'явилися нові обурливі деталі і відео

Більшість дітей з Краматорська, які були відправлені на оздоровчий відпочинок в Хорватію, виявилися родичами чиновників.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє журналіст Дмитро Гнап.

За його словами, влада Краматорська відправила на курорт тільки чотирьох дітей, батьки яких є учасниками АТО. Решта 11 відпочиваючих виявилися дітьми "непростих" батьків.

"З етичних міркувань не називатиму прізвища дітей. Просто зазначу, що в цій групі вдалось впізнати:

- дітей та онуків трьох (!) заступників міського голови Краматорська

- дитину депутата міської ради Краматорська

- дитину керівниці підприємства, яке належить вказаній вище депутатці Кислициній

- дитину директорки відомого краматорського магазину-бутіку

І ще кілька дітей "непростих" батьків", - пише він.

У коментарі ТСН, місцева активіст і журналіст Марина Романцова розповіла, що люди обурилися, бо були впевнені - в закордонну подорож насамперед повинні були їхати малозабезпечені.

"Зараз мова йде як мінімум про дітей або онуків трьох заступників мера", - пояснила вона.

Так, на фото серед відпочиваючих впізнали дитину заступника мера Юрія Люльки.

"Я - переміщена особа і син - переміщена особа", - заявив чиновник і з іншими питаннями перенаправив до організаторів поїздки.

Також відпочивати до Хорватії відправився син одного з місцевих депутатів Ігоря Сташкевича - чемпіон з баскетболу, грає в театрі, має багато нагород. Кажуть, його кандидатуру подала завуч.

Краматорський волонтер Володимир Лінський впізнав серед відпочиваючих свою хрещеницю - дочку бухгалтера одного з підприємств.

"Вона має нагороди від індонезійського керівництва за участь в проекті про культуру, географію, природу цього краю", - розповів він.

Також вдалося з'ясувати, що в списках Центру допомоги учасників АТО запит був тільки для сімей загиблих воїнів. Поїхати змогли з 25 тільки 4, з різних причин. Одна з них - у дітей просто не виявилося закордонних паспортів.

"Було неофіційне звернення щодо підбору кандидатури з категорії сімей загиблих. Тільки діти загиблих, запитів учасників АТО, яких багато, не було", - розповів координатор і керівник Центру допомоги учасникам АТО при Донецькій обласній адміністрації Сергій Гаков.

У свою чергу Романцова додала, що людей обурило, що поїхали діти тих батьків, які можуть легко дозволити поїздку за кордон.

"Завжди є вибір відмовитися і поступитися слабшому, скажімо так", - зазначила вона.

Як повідомляв "Апостроф", в Харкові розгорівся гучний скандал навколо школяра-шкуродера, який убив голуба і виклав відео розправи в інтернет.