RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Десять років без дружби і бюджет для армії: РНБО прийняла ряд важливих рішень

На потреби сектору безпеки і оборони України буде скеровано понад 5% ВВП.

Про це йдеться в основних параметрах оборонного бюджету на 2019 рік, які ухвалила на засіданні 6 вересня РНБО.

"Одним з важливих пріоритетів бюджету наступного року за дорученням президента України визначено суттєве збільшення грошового забезпечення військовослужбовців", - зазначив секретар РНБО України Олександр Турчинов, передає прес-служба органу.

За його словами, серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік заплановано: виконання заходів щодо розробки, підготовки виробництва та закупівлі нових зразків озброєння і військової техніки, зокрема, сучасного високоточного ракетного озброєння; посилення системи протиповітряної оборони держави та можливостей авіації Повітряних Сил Збройних Сил України; реалізація державної політики у сфері кібербезпеки; виконання Національної розвідувальної програми на 2016 - 2020 роки; посилення контррозвідувального захисту та боротьби з тероризмом і диверсійною діяльністю тощо.

РНБО також затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів. Зокрема йдеться про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угрупування ВМС ЗСУ, розбудову відповідної інфраструктури, забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю тощо.

Крім того, РНБО підтримала пропозицію президента України щодо непродовження чинності Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на наступні 10 років.

Як повідомляв "Апостроф", у 2019 році США планують виділити Україні новий транш фінансової допомоги на оборонні потреби.