RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Вони іншого не бачили: у Росії розкрили правду про "дітей" Путіна

Росіяни, які народилися або ходили в школи за часів правління Путіна, знаходяться в числі тих, кого влаштовує така країна, тому що вони іншого нічого не бачили.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" Андрій Орлов (Орлуша) - російський поет, який активно підтримував Україну з початку агресії РФ.

"Діти покоління нинішнього, природно, менше націоналізовані, вони більш інтернаціональні, ніж ми були в закритих країнах. Але ті ж діти в Росії, яким зараз 18-30 років, вже виросли при Путіні. Тобто 18-річні вже народилися при Путіні, 30-річні закінчували школу, коли Путін прийшов в президенти. І вони ж перебувають в числі тих, хто за нього голосує. Тобто нинішня молодь може сто раз думати про те, як працювати компьютерщиками в Кремнієвій долині, але й тут їх все влаштовує, тому що вони іншого не бачили", - переконаний Орлов.

За його словами, нове покоління живе з тими векторами, які їм показують.

"Якщо вектор в Європу, воно живе в Європі, якщо вектор в Азію - то в Азії, якщо вектор в майбутнє - живе в майбутньому, якщо в минуле - самі розумієте. Молоде покоління живе тим, чим його "годують" батьки. Якщо батьки дивляться телевізор, то і вони живуть тим же. Ось у мене у дворі дитячий майданчик зроблений у вигляді танків, гармат і кулеметів. Дітям, як ви розумієте, все одно, де бігати і на яких гойдалках гойдатися - на яких намальований їжачок або на яких намальований танк і написано: "Ніхто не забутий, ніщо не забуте". Дитині у віці трьох років абсолютно все одно, куди його приведуть батьки. Але, ви розумієте, де-небудь, наприклад, в Харкові я теж бачу дитячий майданчик з Кремлем, поруч з оперним театром, наприклад. Здавалося б, в нинішній ситуації річ, принаймні, дивна, що діти граються там, між кремлівських веж, а з іншого боку, ніхто ж не збудував з українськими хатинками з вишивкою. Головне - символ, але хтось же повинен це побудувати", - підкреслив поет.

Орлов також помітив, що російськомовне населення за кордоном більш "путіноорієнтовне" і "кримнашисте", ніж на концертах в самій Росії.

Більш детально про зміни, які відбулися в Україні і Росії очима поета можна прочитати в матеріалі "Апострофа": Коли росіян лякають "війною" і "фашизмом", вони готові жити без зарплат і пенсій.