RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зібралися біля кордону з Україною: стало відомо про таємну зустріч "сірого кардинала" Путіна з ватажками ДНР-ЛНР

Радник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков в Ростові-на-Дону провів таємну зустріч з ватажками так званої ДНР в зв'язку з недавньою ліквідацією колишнього ватажка Олександра Захарченка.

Про це в Telegram написав російський пропагандист Сергій Білоус.

"На даний момент Москва робить ставку однозначно на Дениса Пушиліна - з огляду на його лояльності. Разом з цим - посилиться контроль за витратою дотаційних та бюджетних коштів, а також будуть уважно моніторити народну думку. Пушиліну належить стати "господарником", який піклується про добробут народу - збільшенні зарплат, припиненні крадіжок і кумівства, і так далі. В АП вважають за необхідне плавно позбавлятися від мілітаристського іміджу, щоб республіки більше були схожі на сусідні російські регіони", - пише він.

Також пропагандист описав весь спектр питань, які обговорювалися під час зустрічі.

"Обговорювалося широке коло питань, наприклад: кримінальні аспекти діяльності в ДНР А. Тимофєєва і його колишнього заступника А. Михайлова, озвучувалася можливість конфіскації незаконно здобутого майна і навіть кримінального переслідування; заплановане скорочення штатів міністерств і посилення контролю за ними з боку РФ (аж до залучення доп. охорони з російських спеців); різні випадки віджимань і корупції в республіці - вони будуть ретельно розслідувані (в цьому візьме участь група слідчих ФСБ, що працює на території ДНР); упоминали навіть мережу супермаркетів "Перший республіканський", що належить вдові Захарченко - в контексті проблем неякісної продукції, прострочення і отруєнь", - розповів він.

У той же час пропагандист говорить про чергову появу на "політичній арені" і колишнього ватажка батальйону бойовиків "Схід" Олександра Ходаковського.

"Відносно, популярного в республіці кандидата Олександра Ходаковського - розглядається його "повернення в гру" і інтеграція в систему держуправління. Питання поки в посаді. До недавнього часу проти Ходаковського жорстко виступав Сурков - проте вплив останнього зараз дещо послабшав і його вмовили піти на компроміс" , - уточнює він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії вказали на руку Кремля в організації ліквідації Захарченка.