RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ліквідація Захарченко: в Росії вказали на руку Кремля

Після того, як російські ЗМІ почали викривати подільника ліквідованого Олександра Захарченка, Олександра Тимофєєва, стало очевидно, що за ліквідацією ватажка ДНР стоїть Кремль.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав російський соціолог Ігор Ейдман.

"Не встиг охолонути труп Захарченка, а російські ЗМІ вже почали викривати його найближчого поплічника недовзірванного Тімофеева-"Ташкента". Зникли останні сумніви в тому, що Захарченко вбили за вказівкою його кураторів-роботодавців з Кремля. Вони і "Ташкента", мабуть, планували грохнути, але той дивом вижив", - написав Ейдман.

Він зазначив, що схожа історія сталася і з так званим ЛНР.

"Там дехто Плотницкий був зміщений силою і тепер сидить в Росії під слідством. У ЛНР мало не дійшло до відкритого зіткнення і міжусобної війни. Мабуть, щоб в ДНР не повторилася подібна ситуація, втратившого довіру смотрящього просто вбити", - вважає Ейдман.

Він підкреслює, що причина в обох випадках одна - "дрібні бандити не по чину брали".

"Звинувачення стандартні: віджимання власності, данина з бізнесу, розкрадання з бюджету. Загалом, все те, чим в незрівнянно більшому масштабі займається сама путінська братва. І методи схожі: вбивства, тортури, в'язниці для незговірливих", - підкреслив соціолог.

Як повідомляв "Апостроф", соратники Захарченко, Олександр "Ташкент" Тимофєєв, Олександр "Північ" Пашин і Олександр Казаков, покинули територію Донецької області і поїхали в Росію.