RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Боротьба з ранковою ерекцією і інші "відкриття": названі переможці Шнобелівської премії-2018

Щорічна, вже 28-а за рахунком, церемонія вручення жартівливій Шнобелівської премії пройшла в Гарвардському університеті, в театрі Сандерса.

Про це повідомляє ВВС.

Приз в номінації "Антропологія" отримав швед Томас Перссон і його колеги за дослідження поведінки тварин в зоопарку, яке довело, що живуть там шимпанзе пародіюють людей нітрохи не рідше - і нітрохи не гірше, - ніж люди пародіюють шимпанзе.

Нагорода в області "Біологія" дісталася команді вчених під керівництвом Пауля Бехера, які експериментально підтвердили: справжні цінителі вина можуть по одному запаху точно визначити наявність в келиху однією-єдиною фруктової мушки.

Паола Ромао і її співавтори з Бразилії отримали приз в номінації "Хімія" за дослідження чистячих властивостей людської слини і можливостей її використання для боротьби з брудними поверхнями.

У номінації "Медична освіта" приз отримав японець Акіра Хоріукі. Назва його наукової роботи звучить так: "Колоноскопія в позиції сидячи: уроки самостійної колоноскопії". Без коментарів.

Премії з літератури удостоїлася команда вчених з Оксфорда, експериментально довела, що люди, які купують складну техніку, практично ніколи не читають прикладену до неї інструкцію. Джеймс Коул підрахував, що раціон канібалів куди менш калорійний, ніж більшість традиційних дієт, за що і був удостоєний нагороди в "Харчовій" номінації.

Премія миру дісталася команді вчених з Іспанія і Колумбії - за роботу "Крик і лайка за кермом автомобіля: частота, причини, ризики та покарання".

Премію з економіки отримали дослідники з Китаю, США і Сінгапуру, які довели, що знущання над лялькою вуду, що зображає ненависного боса, дійсно знижують рівень стресу співробітників і йдуть на користь їх психічному здоров'ю.

Особливу реакцію залу викликала вручення нагороди в номінації "Послуги репродуктивної медицини" - вона дісталася команді вчених з США і Японії, які навчилися застосовувати поштові марки для визначення частоти нічних ерекцій у чоловіків.

"Одним з найбільш дивних досліджень виявилася стаття американських вчених під назвою (зараз буде складно) "Нічний моніторинг детумесценціі пеніса за допомогою поштових марок". У ній вчені радили боротися з ранкової ерекцією наклеюванням на статевий орган марок. Напевно, особливо допомагають марки Пошти Росії" , - йдеться в повідомленні Telegram-канала Mash.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було названо найбезглуздіші наукові дослідження 2017 року.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: наука, гумор