RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Туристка розкрила скандальні подробиці відпочинку українців в Туреччині: опубліковано фото

У Туреччині розгортається черговий скандал з українськими туристами, яких поселили не в запланований і оплачений готель, а в інший, значно нижче класом.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише користувачка Ірина Нікіфорова.

За її словами, Ірина - досвідчена мандрівниця. Збираючись в черговий раз у відпустку до Туреччини, жінка поїздку ретельно спланувала. Вибрала комфортний готель 4*, оплатила проживання в найдорожчому номері, отримала всі докази і відправилася в аеропорт.

Але проблеми почалися практично відразу - виліт групи туристів затримали майже на дві доби, а хороший готель замінили іншим.

Про те, що туристів везуть до іншого готелю, їм повідомили вже після прильоту, коли всі зайняли місця в автобусі. Той готель, в якому в результаті опинилася жінка та її подруга, заявлений як 5*, але Нікіфорову це твердження обурює - умови проживання далекі віх тих, яким має відповідати готель такої категорії. За словами жінки, вони кілька днів вимагали документ, який підтверджує те, що готель відповідає категорії 5*, але його так і не надали.

Більш того, вже на місці жінка дізналася, що обраний спочатку готель закритий ще з червня, тому підтвердити в ньому бронювання не могли, хоча все ж це зробили.

"Коли люди тільки побачили номери, вони відразу викликали поліцію, почали вимагати вирішити ситуацію. Але розмовляти тут нема з ким. Турецькі представники Join Up! кажуть, що вказівку везти нас до цього готелю дали українські представники, і показують нам факс турецькою мовою. Я їх просила показати оригінал, щоб подивитися, звідки він відправлений, але вони не хочуть цього робити. Представник в Україні нічого не може зробити, пише листи керівництву, але там просто не відповідають. При цьому українська сторона каже, що їм прийшов факс із готелю, в якому сказано, що всі туристи задоволені. А в обраному нами спочатку готелі кажуть, що взагалі не підтверджували наше поселення", - розповідає Нікіфорова. в коментарі виданню Obozrevatel.

"Я - досвідчений турист, і в Туреччині відпочиваю більше двох десятків років. Я була в багатьох готелях тут і в інших країнах. Але я такого жаху не бачила взагалі ніколи. Мало того, що він не відповідає жодному з критеріїв, за якими ми вибирали готель, так він ще й однозначно повинен бути дуже дешевим", - розповідає Нікіфорова.

За словами туристки, переселяти їх до іншого готелю представники турфірми категорично відмовилися, хоча вільні номери в інших місцях є.

"Для того, щоб дістатися з пляжу на ресепшен, треба подолати декілька прогонів сходинок вгору. А це рівень третього-четвертого поверху, і частина з них - без перил. Потім потрібно піднятися вгору на кілька поверхів на фунікулері. А потім ще підніматися вгору і їхати на ліфті. Але оскільки ці ліфти постійно ламаються, ми в них постійно застрягаємо, то простіше ходити пішки. А пішки - це рівень 7-8 поверхів. На пляжі спуск у воду - це дві бетонні плити і одразу глибина", - описує ситуацію Нікіфорова.

За словами жінки, в групі туристів, які опинилися в цьому готелі, є люди, які перенесли інсульт, сім'ї з маленькими дітьми і колясками, літні люди. І для них долати такий шлях проблематично.

Під публікацією Нікіфорової співробітники турфірми повідомили, що передали запит відповідним фахівцям, а до туристів повинен приїхати гід. Однак ця обіцянка виконана не була, і представник турфірми не приїхав.

Крім того, в той же готель продовжують привозити групи туристів, яких вже зустрічають їх постраждалі товариші і пояснюють ситуацію. Після цього приїжджі починають, за словами Нікіфорової, штурмувати свої автобуси і вимагати відвезти їх за місцем призначення.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", українські туристи, які скористалися послугами туроператора Join UP! застрягли в італійському місті Ріміні.