RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

З'явилися яскраві фото та відео українських військових на навчаннях в Європі

Українська армія бере участь у військових навчаннях в Німеччині. У мережі показали фото виконання завдань бійцями.

Про це повідомляє прес-служба ЗСУ на сторінці в Facebook.

Навчання SaberJunction проходить підрозділ 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95 бригада Десантно-штурмових військ Збройних Силах України. Бійці отримали завдання в складі сил OpFor організувати оборону німецького міста Убенсдорф. За словами командира десантно-штурмової роти капітана Івана Федоренко, це навчальне містечко, побудоване спеціально для відпрацювання бою в міських умовах.

Завдання українських військових - утримувати сам населений пункт, а американська рота заблокує підступи до міста. Решта сил OpFor візьмуть під контроль аеродром.

У попередньому епізоді вчення український підрозділ, у складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи "Блекфут", висунувся в район зосередження, де розташувався на нічний відпочинок.

"Там, в районі, командир нашої батальйонної тактичної групи капітан Шортер уточнив наступне завдання підрозділам. Завдання для нас було складне - пробити коридор для основних сил в бойових порядках противника. Але я не сумнівався, що ми зможемо виконати його вчасно і якісно", - розповів капітан Іван Федоренко.

Під час виходу в район виконання завдання наші десантники відбили кілька нападів противника. В результаті рота успішно пробила коридор в бойових порядках противника і оволоділа ключовою ділянкою місцевості.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували відео масштабних навчань військ Путіна.