RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні показали нову потужну машину залпового вогню на заміну Градам: опубліковані фото

У Києві на міжнародній виставці "Зброя та безпека-2018" презентували нову українську бойову машину реактивної системи залпового вогню "Берест".

Про це повідомляє прес-служба ДК Укроборонпром.

"Шепетівський ремонтний завод здійснив глибоку модернізацію 122-мм реактивної системи залпового вогню, у виробництві якої використовуються виключно українські комплектуючі. Нова бойова машина отримала назву БМ-21 УМ "Берест" і вперше демонструється широкому загалу", - розповіли в Укроборонпромі.

Зазначається, що "Берест" призначений для заміни БМ-21 "Град".

Нова машина має цифрову систему управління вогню, що дозволяє екіпажу проводити підготовку до стрільби не покидаючи кабіни.

"Нові цифрові технології інтегрують "Берест" у систему обміну інформацією на полі бою. Завдяки цьому розрахунок РСЗВ у режимі реального часу отримує точні координати ворога, які в обробленому вигляді поступають з дронів, контрбатарейної радіолокаційної станції, а також інших систем спостереження. Така інтеграція у рази підвищує точність та ефективність ведення вогню", - розповіли в концерні.

Крім того, "Берест" оснащений 50 реактивними снарядами, замість 40 у "Града". Також нова машина має більшу потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію у цифрові системи управління та наведення артилерії, більшу мобільність та потребує менше часу для відкриття вогню.

Як повідомляв "Апостроф", на Львівському бронетанковому заводі успішно завершили визначально-відомчі випробування броньованої ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) "Лев" і готові до її серійного виробництва.