RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Апостроф TV

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україні показали фото нової бронемашини для бійців ЗСУ: опубліковано фото

На ДП "Львівський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", успішно завершили визначально-відомчі випробування броньованої ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) "Лев" і готові до її серійного виробництва.

Про це повідомляється на сайті підприємства.

"Машину створено на базі танка Т-72. БРЕМ призначена для евакуації та буксирування несправної, пошкодженої гусеничної та колісної військової техніки в умовах бойових дій, проведення її поточного та середнього ремонту в польових умовах", - йдеться у повідомленні.

"Лев" оснащений лебідкою із тросом робочою довжиною 200 метрів, яка розвиває тягове зусилля у 22 000 – 25 000 кгс, а при використанні додаткових поліспастів – до 75 000 кгс.

Однією із переваг машини є те, що електрозварювальне обладнання, яке живиться від її генератора, дозволяє проводити електрозварювальні роботи в польових умовах.

Крім того, БРЕМ "Лев" має кран-стрілу максимальною вантажопідйомністю 12 тонн для проведення у польових умовах монтажу-демонтажу вузлів та агрегатів, зокрема, танкових башт, двигунів, коробок передач, опорних катків тощо.

Додатково машина обладнана вантажною платформою, що дозволяє транспортувати запасні частини, необхідні для проведення ремонтних робіт, вагою до 1,5 тонни.

На БРЕМ "Лев" передбачена можливість встановлення двигуна потужністю 780 (840) к/с, які дозволяють 41-тонній машині розвивати максимальну швидкість руху до 60 км/год. БРЕМ здатна працювати у діапазоні температури повітря від –40 до +40, та має запас ходу не менше 460 кілометрів по ґрунтовій дорозі.

Екіпаж машини – 3 людини, на озброєнні БРЕМ – кулемет НСВТ (КТ-12,7)

Зазначається, що БРЕМ "Лев" була створена конструкторами "Львівського бронетанкового заводу" спеціально для посилення технічного супроводу та оперативного обслуговування танкових підрозділів, що сформовані з Т-64 та Т-72 різних модифікацій.

Як повідомляв "Апостроф", українські військові отримали на озброєння новітню техніку, виготовлену науково-виробничим комплексом "Іскра".