RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Халява скінчилася: водіям нагадали про "небезпеку" на дорогах України

Відсьогодні, за допомогою пристроїв вимірювання швидкості TruCam, патрульні вичислятимуть і штрафуватимуть водіїв за перевищення швидкості.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби патрульної поліції у Facebook.

Відповідні прилади патрульні використовують вже протягом тижня, а від сьогодні порушників каратимуть накладанням на них штрафів.

Повідомляється, що пристрої TruCam використовуються лише із розміщенням дорожніх знаків, що повідомляють про фото- відеофіксацію порушень, на ділянках автодоріг міжнародного значення та в містах із підвищеним рівнем аварійності. У цих місцях перебувають службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору.

Протягом першого тижня поліція використовувала TruCam у пілотному режимі. У поліції наголошують, що пристрій містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи та будь-яке корегування даних.

Прес-служба поліції також опублікувала список, де будуть розташовуватись пристрої TruCam в Україні. Зокрема, у Києві їх розмістять лише у двух місцях: на проспекті Миколи Бажана та проспекті Перемоги.

Як повідомляв "Апостроф", відомо список доріг, де в Україні поліція встановила радари швидкості.