RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

​Як в Росії перестали сміятися над Путіним: став відомий показовий момент

Після появи на екранах росіян передачі з лялькою, що зображає президента Володимира Путіна в ролі "Крихітки Цахеса", в Росії заборонили сміятися над першими державними особами.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий гуморист Дмитро Чекалкін.

"Після того, як у програмі у Віктора Шендеровича Путін з'явився в ролі ляльки "Крихітка Цахес". Вона взяла участь буквально в двох програмах і після її закрили, наїхали на НТВ, і НТВ перестало існувати в тому вигляді", - розповів гуморист.

Він також додав, що з того моменту було заборонено в принципі сміятися над першими особами російської держави.

"Так. Зрозуміло, що ніхто більше не дозволяв собі сміятися. Ми з росіянами помінялися місцями, тому, що до 2003 року в Україні не можна було сміятися над першими особами. Жодна газета, крім "Дзеркала тижня", що не друкувала карикатури, що зображували Кучму, або тодішнього прем'єр-міністра. А потім у нас стали вільно сміятися над усіма політиками. В якійсь мірі, наші "Веселі яйця" теж були проривом, оскільки тоді ми першими стали відкрито і досить жорстко висміювати перших осіб України.

У Росії ж, навпаки, в цю епоху припинилася будь-яка критика перших осіб російської влади. Ще дозволяли гостро жартувати на тему Медведєва між 2008 і 2012 роком", - підкреслив Чекалкін.

Більш детально про вплив жартів в політиці читайте в матеріалі "Апострофа": Головний путінмейкер називав мене блокбастер-фюрером революції - гуморист.