RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вже третя область в Україні оголосила "війну" російській попси

Тернопільська облрада вслід за Львівською та Житомирською прийняла мораторій на використання російськомовного культурного продукту і оголосила 2019 рік Роком ОУН в області.

Про це йдеться на сайті облради.

Як повідомляється депутати вирішили встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Тернопільської області до моменту повного припинення окупації території України.

Також було прийнято врішення відзначити 90-ліття створення ОУН та оголосити 2019 рік Роком ОУН в області.

Водночас, депутати прийняли звернення до Президента України, Міністерства закордонних справ України щодо недопущення переслідувань історика, голови Українського товариства в Любліні, доктора Григорія Куприяновича в Республіці Польща.

"Вважаємо, що не маємо права замовчувати це ганебне цькування шанованого і в Україні, і в Польщі науковця, одного із найактивніших представників української громади.

Висловлюємо нашу підтримку і солідарність з Григорієм Купріяновичем", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо окружна прокуратура у місті Замостя Люблінського воєводства розпочала розслідування висловлювань голови Українського товариства Григорія Купріяновича, які він зробив 8 липня під час пам'ятних заходів у Сагрині на вшанування українців, убитих польським збройним підпіллям у 1944 році.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві школярі вивчають російську мову за підручниками, в яких розповідається про "єдність з Росією" і "братерство народів".