RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо про долю одного з охоронців вбитого екс-ватажка ДНР Захарченко

Один з охоронців підірваного в Донецьку ватажка бойовиків Олександра Захарченко в даний час працює охоронцем в Росії.

Про це він розповів журналістам ВВС, відмовившись називати своє ім'я.

"Російські найманці з приватної військової компанії "Вагнера" після участі в бойових діях на сході України і в Сирії з початку 2018 року виконують завдання в Судані, Центральноафриканській республіці, а найближчим часом можуть відправитися і в Лівію", - розповів боєць-доброволець приватної військової компанії (ПВК), який повернувся кілька місяців тому з відрядження до Сирії.

За його словами, на сьогоднішній день 80 осіб воюють в Судані і третя рота в ЦАР.

"Кілька тижнів тому людей почали збирати для відрядження до Лівії, але потім дали команду" відбій "і сказали поки нікуди не їхати, а чекати подальших вказівок", - зазначив боєць.

Також він сказав, що учасники ПВК "Вагнер" продовжують працювати і в Сирії.

"Зараз там знаходиться вся п'ята рота і близько 20 осіб з резерву. Але бойових завдань там вже майже не вирішується, працюють на охороні важливих об'єктів, а влітку сьома рота Вагнера провела всі три місяці відрядження на базі в 70 кілометрах від Дейр-ез-Зора , відпрацьовуючи зі щитами і кийками розгін мітингів. ні бойових завдань не було, ні охорони, навіщо для цього було везти всіх в Сирію, ніхто не зрозумів ", - заявив доброволець ПВК.

Також у виданні уточнили, що до того як потрапити в ПВК "Вагнера", він на початку 2000-х воював контрактником в Чечні. Після демобілізації був судимий за грабіж.

"Звільнившись з колонії, наступні 2,5 роки провів в Донбасі, воюючи на боці самопроголошеної ДНР. Служив в одному із загонів, які охороняли главу республіки Олександра Захарченко, але був змушений повернутися в Росію після того, як в ДНР на нього завели кримінальну справу. зараз він працює охоронцем ", - пише ВВС.

Боєць попросив анонімності і пояснив це тим, що розраховує відправитися в ще одну відрядження з ПВК "Вагнера".

"З одного боку, це дуже хороший заробіток, навіть якщо ніяких бойових завдань немає, 150 тисяч рублів на руки ти отримуєш. З іншого боку, ніякої стабільності немає: повернулися після літньої відрядження до Сирії хлопці з тих пір сидять без роботи, гроші вже витратили , і кілька людей просили допомогти з влаштуванням в охорону ", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", глава однієї з російських приватних військових компаній (ПВК) розповів журналістам про те, скільки отримують найманці за кордоном і де вони збираються далі воювати.