RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Митрополит Епіфаній пояснив, як буде проходити надання Томосу

Предстоятель незалежної помісної Православної церкви України митрополит Епіфаній розповів, що процедура надання Томосу почнеться 5 січня 2019 року.

Про це він сказав в інтерв'ю "Прямому".

"Процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня. Там вперше ми разом, як предстоятелі незалежної помісної православної церкви й Вселенський патріарх Варфоломій подякуємо Богові найперше молебнем в храмі Святого Юрія-Переможця на Фанарі й потім буде офіційне підписання Томосу Вселенським патріархом на Фанарі 5 січня. А 6 січня відбудеться особисте богослужіння - це вперше двох предстоятелів патріарха Варфоломія, як першого серед рівних патріарха і також патріарха вже вільної незалежної помісної православної церкви. Після урочистого богослужіння, після урочистої літургії буде вручено Томос про автокефалію Української православної церкви", - розповів священник.

Раніше Епіфаній заявив, що надання Україні Томосу можна вважати другим Хрещенням країни.

Як повідомляв "Апостроф", президент Петро Порошенко підписав закон про перейменування УПЦ (МП). В перехідних положеннях до закону, зокрема, сказано, що священикам, проповідникам релігійної організації, яка підпадає під дію цього документа, обмежать доступ до військових частин і з'єднань ЗСУ та інших військових формувань у місцях їх дислокації.