RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні зробили важливе уточнення по Томосу

Томос про автокефалію православної церкви України повинні підписати всі члени Синоду Вселенського патріархату.

Про це повідомляє Newsone.

Також заявили, що з цієї причини томос повинен повернутися в Стамбул (Туреччина).

"Томос буде до вечора (понеділка - ред.) Виставлений для того, хто захоче, міг підійти і побачити цей унікальний документ. У найближчі дні він повернутися в Стамбул до Константинопольського патріархату, оскільки зараз він підписаний тільки Вселенським патріархом (Варфоломієм - ред.) . Потім там повинні бути підписи всіх членів Вселенського Святійшого Синоду патріархату. Буквально через два дні відбудеться Синод, де буде це зроблено і тоді вже Томос, остаточно і назавжди, повернеться в Україну і буде зберігатися в особливих умовах", - сказав керівник департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш в ході Різдвяної літургії з Софійського собору в Києві.

Однак пізніше пізніше в Міністерстві культури України спростували інформацію. За інформацією ТСН, томос про автокефалію будут зберігати в Трапезному храмі Софії Київської. Там доступ буде вільний щодня з восьмої ранку до шостої вечора.

Як повідомляв "Апостроф", 6 січня в Київ зі Стамбула літаком привезли томос про автокефалію Православної церкви України. А українців повеселили яскравою карикатурою про підписання томосу.