RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Видалили частину легені: активіст Михайлик розповів про своє спасіння

Голова одеського осередку партії "Сила людей", громадський активіст Олег Михайлик, якого прооперували в Німеччині після замаху, заявив, що не довіряє українським правоохоронцям.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Великі питання у мене і не тільки у мене, були, є і будуть до українських правоохоронців. Це повний жах, сором і відвертий саботаж з їхнього боку щодо виконання своїх прямих обов'язків. Я не знаю, чому ми повинні їх утримувати, коли вони ведуть себе як вороги нашої держави Україна і самих українців?!" - зазначив активіст.

За його словами, він знаходиться в Німеччині під наглядом німецьких лікарів і в очікуванні експертизи кулі, витягнутої з його грудної клітини, німецькими правоохоронцями.

"Я змушений бути в тому числі і тому, що не довіряю українським правоохоронцям", - написав Михайлик.

Активіст підкреслив, що операція виявилася набагато складніше, ніж попередньо очікували українські та німецькі лікарі.

"Куля була дуже глибоко в тканині легені та ще прикрита аортою. Саме цю аорту куля розірвала після пострілу, причинивши мені велику втрату крові та клінічну смерть. Тому німецьким лікарям довелось вскривати груду клітину та видалити частину легені разом з кулею. А операція тривала замість запланованих 2-х годин майже 5", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", замах на Олега Михайлика відбулося в Одесі 22 вересня. Активіст пережив клінічну смерть.