RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україну прийшли три небезпечних віруса грипу: озвучено групи ризику

Цієї зими в Україні лютують три небезпечних вірусу грипу - два вірусу типу А, які ще називають Каліфорнія і Сінгапур, а також вірус типу В.

Про їх особливості розповіла доктор медичних наук, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медуніверситету, професор Ольга Голубовська, передає ZN.UA.

"При інфікуванні грипом А (H3N2) Сінгапур в групі ризику опиняються дві вікові категорії - діти до 2 років, скоріше навіть до 5 років, а також люди старше 65 років. Захворювання дуже небезпечно для тих, хто страждає хворобами серця і судин, легенів, нирок, має цукровий діабет. У грипу А (H1N1) Каліфорнія свої групи ризику - це вагітні, хворі на бронхіальну астму, цукровий діабет, а також люди, що мають надлишкову вагу. Під час пандемії, викликаної цим вірусом в 2009-2010 рр., пік смертності припадав на вікову групу 25-49 років. Зазвичай грип очікують після Нового року - в січні-лютому. Але у нас зростання захворюваності почалося в кінці листопада - на початку грудня. З досвіду попередніх років відомо: чим раніше починається грип - тим складніше буде його сезон", - уточнила вона.

Крім того, за її словами, викликати епідемії та пандемії під силу грипу А, який протікає важко, з ускладненнями. У той же час грип В теж може викликати епідемію, але протікає він значно легше. Менш небезпечний тип С, який не викликає масових захворювань і не володіє такою мінливістю, як інші.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні йде епідемія грипу: як пережити її з найменшими втратами для здоров'я і гаманця.