RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Арешт українського архієпископа в Криму: Климент зробив тривожну заяву про одного з в'язнів Кремля

Архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент розповів, що його затримання окупаційною владою Криму мало на меті перешкодити відвідати українського політв'язня Павла Гриба в Ростові-на-Дону (Росія).

Про це повідомляє "Еспресо.TV", посилаючись на слова священнослужителя.

"Я вважаю, що це навмисне було зроблено для того, щоб зірвати поїздку в Ростов на суд до Павла Гриба. Значить, щось відбувається таке, що бажано не озвучувати. А міг би його причастити, сповідувати і поспілкуватися з ним віч-на-віч", - заявив архієпископ Климент.

Він пояснив, що поліція затримала його саме в тому автобусі, яким він хотів їхати в Ростов-на-Дону, щоб взяти участь в судовому засіданні щодо Павла Гриба, а потім на наступний день, у вівторок, відвідати його в СІЗО і сповідувати, а також причастити за дозволом суду.

"За 15 хвилин до виїзду автобуса, в якому я перебував, підійшов наряд поліції, попросили надати документи і показати речі. Після цього мене попросили пройти до чергової частини при автовокзалі, там протримали дуже довго, відвезли в центральний райвідділ поліції Сімферополя", - розповів священик.

Також архієпископ додав, що є й інша складова цієї події - знищити церкви Київського патріархату в Криму і витіснити його з півострова.

"Два тижні тому була спроба захоплення приміщення, а зараз ситуація переходить в інше русло", - зазначив архієпископ.

За словами архієпископа, спочатку його звинуватили в крадіжці церковного майна, а потім - в образі честі і гідності поліцейських.

"Звинуватили в тому, що нібито був дзвінок по телефону, хтось повідомив, що я вкрав церковні речі. Але перерахували ті речі, які були у мене в дипломаті. Після того, як мене протримали більше чотирьох годин в центральному відділенні, придумали нове справа. Заступник начальника поліції Криму повідомив, що я затримуюся ще на 3 години в зв'язку з тим, що хтось на автовокзалі написав скаргу, що я нецензурно висловлювався і ображав честь і гідність поліцейських", - сказав архієпископ Климент.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо, що архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента, якого затримали окупаційна влада півострова, відпустили на свободу.